Literatura

poemat o wylewaniu się mózgu [1] (wiersz)

Nieprzyjaciel

.
przeglądam ostatnią lampę z 2006 roku nie mam już
żadnych kompleksów bo wiem że jestem ładniejszy
i piszę lepiej od tych wszystkich śmieciarzy na przykład
od kolesia który udaje jasia kapelę
i wie co sobie mówią kate moss z petem dohetrym

ja też tak potrafię dlatego to piszę
poza tym lubię the libertines

ale gdybym miał pieniądze na koncie
wysłałbym do ciebie smsa i nie byłoby tego tekstu

chociaż nie jest tak że wszystko ci mówię
wiesz o mnie więcej niż przeciętny frajer który czyta ten wiersz
[a to może się teraz skończyć

bo mógłbym tutaj napisać o tym
że kiedy umarł mój ojciec przez kilka dni byłem
impotentem że przez ostatni rok kurewsko
popsuły mi się jedynki a boję się dentysty

ale nie napiszę zostawię to dla ciebie]

mógłbym jeszcze napisać o tym jak bardzo tęsknię
ale co to obchodzi tego frajera
on pewnie wolałby wiedzieć z kim spałem przed tobą
i że mam za sobą żółtaczkę

mam przy sobie jeszcze discmana i pierwszą płytę kalibra 44
ale nie mam pojęcia
dlaczego o tym wspominam skoro w ogóle nic nie słyszę
przecież nocne pociągi powinny jeździć ciszej żeby nie budzić ludzi

tu stacja inowrocław tu stacja inowrocław
czyli wiesz gdzie jestem
półtorej godziny po tym jak prawie zabiliśmy jasia kapelę

który gdyby reklamował się z głową
nie robiłby tego w nogach łóżka
mogliśmy przez nieuwagę skręcić mu kark
ale tylko wygięliśmy róg okładki mówimy

idziemy na balkon zapalić ty zostajesz jebany frajerze

wyśmienity 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
morphina 30 lipca 2007, 22:58
jedno pytanie: znasz kapele osobiscie czy posrednio porzez teksty?
31 lipca 2007, 08:27
nie znam go osobiście
iga
iga 31 lipca 2007, 11:28
niechaj c.d.n.
Marek Dunat
Marek Dunat 18 września 2007, 23:16
jasia kapele znam - był dyrektorem polmosu . tekst aczkolwiek pisany przy słowotoku spełnia w zasadzie kanony prozy poetyckiej i jest w porządku . no dobra . :)
Jan Kowalski
Jan Kowalski 22 września 2007, 10:23
to nie jasiu, chyba
Marek Dunat
Marek Dunat 22 września 2007, 10:59
może i nie Jasiu , ale Kapela z pewnością .
Alex
Alex 29 pazdziernika 2007, 16:53
A mi się bardzo podoba, może dlatego, że wcześniej nie czytałam nic podobnego.
Pozdrawiam!
przysłano: 30 lipca 2007 (historia)

Inne teksty autora

[piiiiii]
Nieprzyjaciel
Specjalnie dla TV
Nieprzyjaciel
niedziela, chyba
Nieprzyjaciel
nad ranem, chyba
Nieprzyjaciel
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca