Literatura

miejsce bez znaczenia (wiersz)

severfire

słowa… zapytaj o czym,
dryfują kołysane falą,
w oceanie bez brzegów,
i nocy pełnej marzeń

odbicie księżyca, tego
wśród śpiących gwiazd;
miejsce bez znaczenia,
bo nie znają konstelacji

gdy niebo sie obudzi
i zenit zmieni barwy,
miejsce bez znaczenia
grobem zapomnianych.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 20 września 2007, 13:36
banalne to, niestety.
oceany bez brzegów, noce pełne marzeń, odbicie księżyca, śpiące gwiazdy...więcej chyba nie muszę wymieniać.
to wszystko już było tysiące razy i jeszcze więcej.
powalcz ze słowem zanim wkleisz :)
severfire 21 pazdziernika 2007, 01:10
ten tekst ma cos wiecej w sobie niz same slowa. moze ciezko go zlapac bo jest opisany ladnymi slowami :-)
przysłano: 18 września 2007 (historia)

Inne teksty autora

Parodia
severfire
* * *
severfire
sam sobie?
severfire
niezapominajka
severfire
tak-nie
severfire
Lusterko
severfire
Północ
severfire
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca