Literatura

Prośba o przesilenie (wiersz)

korowiow

Na każdym twoim obrazie

jest życie, którego nie przeżyłem.

Prowadzisz mnie wciąż

drogą dla głupców.

Teraz Brud dostarcza rozrywki,

a Niemoc pożądania.

Na ścianie szare przyzwyczajenia

powieszone przed godziną.

Kochasz go bez posiadania;

podwójne szczęście- kolejna

rozmowa w milczeniu.

I nie słychać nic

poza moim oczekiwaniem.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marek Dunat
Marek Dunat 13 pazdziernika 2007, 12:13
zrezygnowałbym z ,,dla,, przed głupcami , również wielkie litery z brudu i niemocy zamieniłbym na małe. nieprzegadane - w sumie ok.
ew
ew 15 pazdziernika 2007, 09:01
literówka w tytule i w szóstym wersie , popraw proszę
przysłano: 13 pazdziernika 2007 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca