Literatura

kasztan puchnie mi w gardle (wiersz)

joanna michalczuk

ty wiesz - to wcale nie jest takie proste
jesień się przepoławia i lewą półkulą
wkłuwa się w nowe kartki
poza tym nic się nie dzieje - ciepło
na policzkach niemal linearne
a palce kostnieją kiedy wieje chłodem

rozumiesz - jakaś łania o głupawych oczach
wciąż czegoś chce ode mnie
puchnie mi piłka w gardle ona
zawzięcie milczy odzywa się czasami
wtedy na odczepnego rzucam w nią kasztanem

ty wiesz - że sprawy wciąż są pokręcone
na wysokości bioder stygnące kieszenie
nad prawą kieszenią mdła klucha wątroby

pod skórą robactwo jesieni

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
urughai
urughai 22 pazdziernika 2007, 07:56
Poza wątrobą i robactwem (można inaczej)..........jest wiersz..........Serdecznie Pozdrawiam!
joanna michalczuk
joanna michalczuk 22 pazdziernika 2007, 09:59
bez obrzydlystwa się nie da niestety ;-) bardzo proszę wybaczyć, pozdrawiam także
Marek Dunat
Marek Dunat 22 pazdziernika 2007, 14:50
zgadzam się z Urughai- em . jest wiersz.
joanna michalczuk
joanna michalczuk 22 pazdziernika 2007, 19:35
Pszę Pana, tzn jest wiersz czy jest wiersz mimo kluchy wątroby i czerwi pod skórą? ;-)
Marek Dunat
Marek Dunat 22 pazdziernika 2007, 19:44
mimo pszę Pani :)
morphina 23 pazdziernika 2007, 01:49
wiersz ogólnie mnie nie zaskoczył .
turpistyczny motyw wątroby pojawil sie w poezji juz niepierwszy raz odsyłam tu do Z.Herberta "Apollo i Marsjasz' . mimo wszystko młoda damo dalej w tę strone proszę];- #
przysłano: 21 pazdziernika 2007 (historia)

Inne teksty autora

klasyczna opowieść
joanna michalczuk
*** [nie rozdeptuj ślimaka]
joanna michalczuk
***[ciekawe czy ty też]
joanna michalczuk
know-how
joanna michalczuk
praestolatio
joanna michalczuk
myślę o maju, czerwcu, lipcu
joanna michalczuk
Rozwiązanie
joanna michalczuk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca