Literatura

*** przybywasz / wśród lawiny smutku (wiersz)

Wiesław Janusz Mikulski

WIESłAW JANUSZ MIKULSKI
                (ur.1959)



                                                                               z cyklu "Czerwień ciszy"
               



                                         

                      *
               *            *                                            

                           Żonie

przybywasz
wśród lawiny smutku
jak skrzydła błękitnego ptaka

nadciągasz
wśród pustyni snu
jak karawana z bukłakami wody

budzisz mnie
do życia
jak słońce pełne światła i ciepła ...


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marek Dunat
Marek Dunat 22 pazdziernika 2007, 00:33
skoro dla żony to Ci zazdroszczę . skoro jest jak piszesz - to jestem za.
ew
ew 22 pazdziernika 2007, 08:48
takie ciepłe ,osobiste, trochę mdłe , z wdzięcznością w wersach za czyjeś bycie, nie jestem do końca przekonana o wielkiej wartości tego tekstu , sam przyznasz , że ambitny to on nie jest , ale ową wdzięczność podajesz nam poprawnie , czepić się właściwie nie ma czego
przysłano: 21 pazdziernika 2007 (historia)

Inne teksty autora

*** zapakowałem słowa / w kufer ciszy
Wiesław Janusz Mikulski
ŻYCIE (II)
Wiesław Janusz Mikulski
*** czas tak bardzo / wieje chłodem
Wiesław Janusz Mikulski
CZAS JAK MUR
Wiesław Janusz Mikulski
TAK DZISIAJ JEST
Wiesław Janusz Mikulski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca