Literatura

Pustka w Sercu (wiersz)

Tłilianna

 

Dziś skrzydła Anioła

opadły ze smutkiem i żalem.

Poczuł on ogromną pustkę

i samotność w sercu.

W tłumie ludzi i Aniołów

poczuł że nie ma nikogo.

Wszyscy skrzydlaci przyjaciele

odfrunęli daleko do ciepłych miejsc.

Ludzie którymi się opiekował

zapomnieli o nim.

Jego skrzydła tracą powoli

pióro po piórze.

Aureola zamiast błyszczeć

zaczęła śniedzieć.

Piękne srebrno-złote loki

zszarzały i wyprostowały się.

A jego suknia wypłowiała.

Teraz siedzi on w kącie samotny

i czeka

aż do niego przyjdziesz.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marek Dunat
Marek Dunat 28 pazdziernika 2007, 09:49
długa droga przed Toba . oj długa . poczekasz Ty jeszcze aż mi się spodoba. może inni docenią . ja nie.
ew
ew 29 pazdziernika 2007, 11:49
Czasem taki anioł samotny
Zapomni dokąd ma lecieć

- tak mi, się przypomniało , ale poza tym przypomnieniem nic innego z Twojego wiersza nie wyniosłam . Naiwnie to wyszło , szkoda mi tego anioła , ale to za mało na publikację . Więcej czytaj i pracuj
przysłano: 27 pazdziernika 2007 (historia)

Inne teksty autora

Moja Miłość
Tłilianna

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca