Literatura

próba miłości zakończona fiaskiem (wiersz)

Łucja SzczeciNowa

jest puder szminka lustro róż
była też miłość lecz nie ma jej już
pozostał zapach kwiecistych snów
i pełna radości zorza zórz

róż na twarzy rumieniec tworzy
       a wstydu nie ma

czuć piżmo

       usta czerwone rozchylą się
nie do pocałunku
       - wypowiedziano wcześniej wszystko

Brzęk
wcale nie nagły
ukryty ma cel

odłamek lustra zabarwi biel

i puder nie skryje bladości jej lica
kibić słodka zawsze okryta
                ujawni piękno tajemne

zabierze Amor Miłości tej życie
odpłynie cicho barwiąc pościel
                   - stłamszoną ekstazy krzykiem

                   - kochanek otulony miłością jej ust
                   bez chwili wahania naciśnie na spust...

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marek Dunat
Marek Dunat 29 pazdziernika 2007, 00:27
boszzzz. a cóz to za tragifarsa. kryminałka - humoreska . nie , nie , nie! zupełnie nic tu mnie nie zaciekawia.
estel
estel 29 pazdziernika 2007, 18:50
rozwaliły mnie pierwsze dwa wersy. :) Amor Miłości we wiersz to samobójstwo. też jestem na nie. pozdrawiam
Łucja SzczeciNowa
Łucja SzczeciNowa 29 pazdziernika 2007, 23:33
chyba zrezygnuję z publikacji tekstów. to jednak utwory bardzo osobiste. moi przyjaciele wiedzą dlaczego napisałam te teksty w taki, a nie inny sposób.przed chwilą spróbowałam odrzucić mój, czyli autorski kontekst i rzeczywiście- sam utwory mówią niewiele. pozdrowienia
przysłano: 28 pazdziernika 2007 (historia)

Inne teksty autora

***
Łucja SzczeciNowa

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca