Literatura

czysta (wiersz)

effata

Wreszcie utopione smutki
urodzone w kilku uściskach
z porcelanowym tronem
gorycz zapomnianego już
zalewana stuprocentową wodą
wspomnienia w pamięci dziurawej
zacerowane domysłem wyobraźnią
kolorowanie życia szarą farbą
pakowaną w kieliszkach
kolejne ukrywanie się w cieniu
ciemnej butelki czystej- radości
zalaminowanego szczęścia
sztuczny dotyk


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 27 grudnia 2007, 10:40
Stuprocentowa woda.
"ciemnej butelki czystej- radości" - fajna gra słów, chociaż ja bym tą radość dał niżej.

I generalnie ładnie wyszło : )
Marek Dunat
Marek Dunat 27 grudnia 2007, 14:55
no i widzisz kermitku będą z Ciebie ludzie . :) gdybyś jeszcze popracował nad czasami .
effata
effata 27 grudnia 2007, 23:28
nad jakimi czasami??
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 27 grudnia 2007, 23:30
No ja też nie wiem.
Pewnie chodzi o przeszły i przyszły ; )
przysłano: 27 grudnia 2007 (historia)

Inne teksty autora

regresja
effata
upadek
effata
metachromia
effata
gdy już czas
effata
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca