Literatura

Trudne pytania (wiersz)

GosienkaD

Czy wierzysz w miłość?


W miłość bez miłośći?


Czy da się kochać,

nie bedąc kochanym?

Czy zaufanie to nie wiara?

Czy wiara to nie zaufanie?

Czy wierzyć to nie znaczy

być przy tej osobie?

Czy bycie w trudnym momencie

nie zobowiązuje do współczucia?

Miłość jest to piękna rzecz,

którą trzeba pielęgnować.

Nie można zwątpić bo się rozpadnie.

Trzeba być i martwić się o drugą osobę.

Trzeba być przy niej

w najtrudniejszych momentach.

Życie jest stworzone po to żeby,

Kochać...


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 7 stycznia 2008, 12:02
po przeczytaniu zostały we mnie tylko te same słowa w różnych wersjach i odmianach i sterta pytań retorycznych .
Marek Dunat
Marek Dunat 7 stycznia 2008, 14:33
no niestety Gosienko . mało tu wiersza, dużo słów i pytań bez odpowiedzi .
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 6 stycznia 2008 (historia)

Inne teksty autora

List do J.
GosienkaD

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca