Literatura

Stróżna (wiersz)

Legionista

zajmuję się roznoszeniem
poczty nocnej i ulotek.
nie jest to trudne zajęcie,
wystarczy tylko dobrze
znać zakątki śpiącego miasteczka
i mieć zapięte wszystkie guziki
w kamizelce.

listy z zawieruszonymi słowami
czytam i poprawiam
zwykłym dniem,
ulotki kolekcjonuje znajomy
przechodzień.

wczoraj, po śniadaniu
napisałem list z baletkami w tytule
piórem z sakiewki wszytej pod ubraniem,
poprawiony na schodach
obcym atramentem.

wieczorem ukazał się artykuł
ze zwyczajnymi wiadomościami:
w mieście pojawili się nowi stróże.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marek Dunat
Marek Dunat 7 stycznia 2008, 18:45
no fajne to co napisałeś . dzięki . nie wiem co powiedzą inni , ale czytam wiersz . cieszę sie .
myślonauta
myślonauta 7 stycznia 2008, 19:57
dzięki, serdecznie pozdrawiam:)
urughai
urughai 8 stycznia 2008, 07:41
zajmuję się roznoszeniem
poczty nocnej i ulotek.
nie jest to trudne zajęcie,
wystarczy tylko dobrze
znać zakątki śpiącego miasteczka
i guziki w kamizelce.

listy z zawieruszonymi słowami
czytam i poprawiam
zwykłym dniem,
ulotki kolekcjonują przechodnie


wczoraj, po śniadaniu
napisałem list z baletkami w tytule
piórem z sakiewki wszytej pod ubraniem,

poprawiony na schodach
obcym atramentem.


.............takim Go wiodzę i tak we mnie wpada.............Serdecznie Pozdrawiam!
urughai
urughai 8 stycznia 2008, 07:43
zajmuję się roznoszeniem
poczty nocnej i ulotek.
wystarczy tylko dobrze
znać zakątki śpiącego miasteczka
i guziki w kamizelce.


qrczaczki.............miało być bez trzeciego wersu z oryginału
myślonauta
myślonauta 8 stycznia 2008, 17:54
dzięki za komentarz.
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 7 stycznia 2008 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca