Literatura

myślostan (wiersz)

mudbrush

przy szybie znów zachodzę sobie w głowę dlaczego

słowa tak łatwo uciekają tylko w te cztery kąty

a skrzydła tracą już przeciskając się przez zamek drzwi

jakby było pięknie trwać bez tego cła

nie czuć ze świata tylko drgań a poczuć

całą powierzchnią oddechu

aby tylko słowa nie były odganiane oklaskami

a uśmiechy nie rozdrapywały zaschniętej plamy po istnieniu

które niestety ze słowa powstało

zawsze jednak można rozłożyć ręce na krzyżu

krzyknąć głośno - kocham

i zostać przebitym włócznią tylko po to

by stracić siły

na przebaczenie


wyśmienity 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 14 stycznia 2008, 17:52
Ho! Puenta świetna, 'trwanie bez cła', ładnie to wyszło. Mało płynnie tylko.

Dla mnie likier miód liryczne cudo : )
mudbrush (brzoza)
mudbrush (brzoza) 14 stycznia 2008, 18:06
lukier;P chyba że jakas propozycja na małe liczenie procentów:PPP
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 14 stycznia 2008, 20:25
Nie byłbym w stanie odmówić : )
Marek Dunat
Marek Dunat 15 stycznia 2008, 10:24
porywasz mnie nader często swoja poezją . cieszę sie ,że tak Tobie to wychodzi . pointa super. całość tylko w jednym miejscu mi zgrzyta . to ,, jakby,, i 4 wersy dalej ,,aby,, otwierające wersy wybija mnie z rytmu , tworząc jakiś dysonans.
ew
ew 15 stycznia 2008, 10:57
by stracić siły na przebaczenie - i zaniemówiłam , perełka
mudbrush (brzoza)
mudbrush (brzoza) 15 stycznia 2008, 14:26
nie zasnę w nocy ! :P dzieki :)
effata
effata 19 stycznia 2008, 15:36
no brachu... pojechałeś...
Sandra
Sandra 20 lutego 2008, 17:36
rewelacja
przysłano: 14 stycznia 2008 (historia)

Inne teksty autora

luna
mudbrush (brzoza)
smak
mudbrush (brzoza)
po pojutrze
mudbrush (brzoza)
popisane
mudbrush
dziś noc
mudbrush
punkty
mudbrush
08.12
mudbrush
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca