Literatura

(fragment ksiązki (wiersz)

Anna Kowalska

To nie te ciężkie, głebokie rany mnie tak bolą,

Lecz to, że moja miła nie płaczę nad mą dolą

Nie obmyje już ona ran mego ciała

Nie uleczy mnie Kruszynka słodka moja mała,

Ach, jakże to boli, że mnie już nie kocha,

Że gdy wyruszam w bój po mnie nie szlocha,

 

To nic, że znalazł się ktoś, kto mi pomoże

Mam ochotę umrzeć, rzucić się w morze
Bez niej nie ma nic, nie ma życia

Jak bez dobrej, czystej wody do picia

Ona mnie zostawiła

Dzięki Matko Boża coś o moim losie postanowiła!

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 7 lutego 2008, 09:04
jeśli to fragment książki to może do klasyki przeniesiemy ?
Marek Dunat
Marek Dunat 7 lutego 2008, 12:06
tekst zupełnie mi nieznany . może autorka wypowie sie co to jest?
Anna Kowalska 12 lutego 2008, 14:08
Powinnam była napisać. Przepraszam. Ten utwór nie jest opublikowany, więc nie znajdziecie go nigdzie, gdyż został napisany przeze mnie.
przysłano: 7 lutego 2008 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca