Literatura

grzech chaosu (wiersz)

xellia

mieszkam w podtekście słów zwanych
empatią. wypełnia mnie mrok tajemniczości.
jak kubek gorzkiego miodu. zimą
uciekam z utopii. ścigam doścignioną arkadię.

nie było mnie we współczesności, bo dzisiaj
będzie miało plany na - wczoraj. o przyszłości
nie myślę. na życie jest czas.
tylko nie ma miejsca. albo jest
miejsce. ale nie ma czasu. słucham

ciszy. od środka wyraźniej błądzę.
w prawdzie słońca - znajduję księżyc. w ustach
spłonęły lata zakłamania. czuję
zieleń


dobry 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 18 lutego 2008, 15:37
zakręcone , ale jeśli o chaosie , to chyba ma być zakręcone . tyle że mało przyswajalne jakieś.
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 18 lutego 2008, 16:35
no dla mnie tyż karuzela...
wpadnę następną razą się przejechać, zaszaleć
Marek Dunat
Marek Dunat 18 lutego 2008, 18:15
co prawda w słowach ,, ścigam dościgniona Arkadie,, trudno mi znaleźć logike - to reszta tekstu jak najbardziej . debiut całkiem niezły . cieszy tym bardziej żeś ziomalka. :)
Łukasz Radwaniak
Łukasz Radwaniak 18 lutego 2008, 19:47
Najbardziej podoba mi się początek: "mieszkam w podtekście słów zwanych empatią", czyli wrażliwość na drugiego człowieka i wchodzenie w jego skórę, nieodzowne umiejętności poety.
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 18 lutego 2008, 21:04
o przyszłości
nie myślę. na życie jest czas.
tylko nie ma miejsca. albo jest
miejsce. ale nie ma czasu. słucham

ciszy.
to je to czego szukałem... co mi umykało ...
extrasss wyrwałaś mi to z dna duszy... ale okiej nie gniewam się bo sam nie dałbym rady:)))
tajemnica
tajemnica 29 lutego 2008, 17:45
"słucham

ciszy. od środka wyraźniej błądzę.
w prawdzie słońca - znajduję księżyc. w ustach
spłonęły lata zakłamania"

Ten fragment boski. I ogólnie cały wiersz świetny.
Pozdrawiam :)
rava
rava 2 sierpnia 2008, 00:53
"na życie jest czas.
tylko nie ma miejsca. albo jest
miejsce. ale nie ma czasu. słucham

ciszy."


zawsze się zastanawiam jak to w końcu jest? czy nie ma czasu, czy ni ma miejsca... na życie.
ale ciszy słuchać uwielbiam :) świetny debiut?
respekt :)
pozdrawiam:)
przysłano: 18 lutego 2008 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca