Literatura

Teodycea (wiersz)

Łukasz Radwaniak

Bije we mnie serce,

na które poluje już kapłan Azteków.

Kapłan poluje

w trzeciej osobie liczby pojedynczej.

Bóg czuwa

w tych samych  kategoriach gramatycznych.


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 20 lutego 2008, 17:54
Pomysłowa miniaturka . Mnie ujęła we wszystkich kategoriach gramatycznych , a kapłan Azteków trwożne myśli wzbudził .
Marek Dunat
Marek Dunat 20 lutego 2008, 23:49
ładnie zapisałeś prawdę . lakonicznie i filozoficznie .
ataraksja
ataraksja 21 lutego 2008, 07:39
Za takie perełki, proste a dające po zwojach i wrażliwości, to powinny być wyróżnienia. Też.
Wyrazy uznania dla autora. Wyśmienity kąsek.
przysłano: 20 lutego 2008 (historia)

Inne teksty autora

Fraszka erotyczna
Łukasz Radwaniak
Wanda
Łukasz Radwaniak
Korona Kukuczki
Łukasz Radwaniak
Rodzinna łyżka dziegciu
Łukasz Radwaniak
Kinga
Łukasz Radwaniak
Powrót Persefony II
Łukasz Radwaniak
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca