Literatura

rechot pośmiertny (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

"wiem choć może wiem wspaniale żyć będę młodo tak już wiem to przedtem raz jeszcze wolałbym obrócić się dookoła - nie w proch" E.Stachura

rozjechanym uśmiechem żaby
krzywym bo z czego się cieszyć
na umieranie wciąż za słaby
za młody by siebie rozgrzeszyć



przeszły się wiersze za daleko
o jeden most na drugiej ulicy
puenta spękała rwącą rzeką
jak rozkrwawienie cud dziewicy

oczy wylazłe nadciśnieniem
serce do gardła na ramię dusza
niedoczekanie niemarzenie
nieuchylanie kapelusza

niedowidzenie rzeczy małych

od których we łbie się przewraca
i tylko siły pozostały
na dopuszczenie sie do kaca

 

 


rozjechany w żabim uśmiechu
zaszlamiony ilością popłuczyn
ominęło go życie w pośpiechu
ominęło
i nie chce zawrócić


dobry 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Latte
Latte 28 lutego 2008, 21:29
pięknie i tak przejmująco...
tajemnica
tajemnica 28 lutego 2008, 22:57
zabij mnie! ale ja o tej rozjechanej żabie dziś myślałam!!! I nie zdążyłam Ci napisać żebyś ją wkleił tutaj :D
Marek Dunat
Marek Dunat 29 lutego 2008, 11:55
taak . to jest to . ,,rozjechany uśmiech żaby,, znalazłem tu kilka cudownych momentów . . chyba popróbuje rymów .
sercenadloni 29 lutego 2008, 14:25
Nigdy nie byłam przekonana do rymów. Albo inaczej: uważałam, że pisanie z regularnym rymem jest znacznie trudniejsze i dystansowałam się do tego zawsze, ale... Urzekł mnie ten tekst.
"na umieranie wciąż za słaby
za młody by siebie rozgrzeszyć"
Aż sobie zapamiętam.
Andrzej Talarek
Andrzej Talarek 12 lipca 2008, 23:54
Smutny upadek. POdoba mi się.
przysłano: 28 lutego 2008 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca