Literatura

* kiks * (wiersz)

whiteshrew

 

na sygnale uciekało życie
pierwszym
drugim trzecim
promilem chciało dotrzeć na miejsce
szybciej niż inne

 kaprysem obiegło w kolejce
to które nieumyślnie
zlikwidowało spięcie

na linii umysł – serce
to które po pięciu latach
nie wiedziało, że po mamusi
nie ma skrzydeł by latać

 na czerwonym mając zielone
dalej mogło umartwiać wątrobę
niezdatnością spożycia dla świata

 
jak nas wybierasz Boże?


dobry– 9 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 1 marca 2008, 12:55
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->
- takie znowu znaczki widzę:( a może to ja powinnam zmienić ustawienia w moim komputerze? Na tym to ja się nie znam nic a nic.
whiteshrew
whiteshrew 1 marca 2008, 14:05
ja na dwóch komputerach u mnie nie widzę :/ a jak nie widzę to nie mogę zmienić...ja też się na tym nie znam :(
Latte
Latte 1 marca 2008, 14:10
A ja nie widzę.... ale wkleję Ci ew.

na sygnale uciekało życie

pierwszym

drugim trzecim

promilem chciało dotrzeć na miejsce

szybciej niż inne





kaprysem obiegło w kolejce

to które nieumyślnie

zlikwidowało spięcie

na linii umysł – serce

to które po pięciu latach

nie wiedziało, że po mamusi

nie ma skrzydeł by latać





na czerwonym mając zielone

dalej mogło umartwiać wątrobę

niezdatnością spożycia dla świata



jak nas wybierasz Boże?
Marek Dunat
Marek Dunat 1 marca 2008, 16:21
też nie widzę znaczków :/. może to tylko charyzmatyczne , przewrażliwione kobiety je widzą ? cóz - dla mnie dobry kawałek wiersza.
ew
ew 1 marca 2008, 17:29
"jak nas wybierasz Boże" -aż mi ciarki przeszły po plecach. Kawał dobrego tekstu, naprawdę
tajemnica
tajemnica 1 marca 2008, 18:11
a ja widzę znaczki... <!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->
Marek Dunat
Marek Dunat 1 marca 2008, 18:18
a teraz widzę te cholerne znaczki . co przestawiłaś ?
Sandra
Sandra 1 marca 2008, 18:36
ja widzę, widzę te znaczki
..
.. 1 marca 2008, 19:35
hihi pierwszy który odważyłem się ocenić :-) Przemówił do mnie.
whiteshrew
whiteshrew 2 marca 2008, 10:35
Teraz to i ja widzę znaczki :/ nic nie ruszałam i samo się zrobiło:( Czy ktoś umie to naprawić??
Marek Dunat
Marek Dunat 2 marca 2008, 12:05
wydaje mi się ,że się udało ? może być ?
whiteshrew
whiteshrew 2 marca 2008, 12:08
Świetnie! dziękuję :))
Andrzej Talarek
Andrzej Talarek 13 kwietnia 2008, 18:48
Różne są śmierci, ale to bardziej dla wykładowcy BHP
przysłano: 1 marca 2008 (historia)

Inne teksty autora

* ja romantyczna
whiteshrew
* autoportret
whiteshrew
*a za oknem motyle
whiteshrew
* a za oknem motyle
whiteshrew
* cztery kąty *
whiteshrew
* nieostro *
whiteshrew
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca