Literatura

Dziękuję za te chwile (wiersz)

Patuśka

Zycie plynie jak w gorach potok rwący A ty jak nektar w upał płonący Uśmierzasz ból mój w każdy dzień bolący I okładasz me ciało uczuciem zadawalającym. Me życie było pustką jak zgrzyt zębami bolącą Lecz ty przychdzisz i wypełniasz je miłością kojącą Byłam kobietą niezmiernie czułości pragnącą I jak śmierć blada o litość błagającą A ty niczym wschód Słońca nad rankiem wschodzący Uwalniasz mnie z otchłani ponurych cieni prześladujących Napawasz mnie wzrokiem radości wodzącym I porywasz w świat myśli-marzeń szukających. Pokazujesz mi świat w kolorach promieniujacych Niczym barwami tęczy na niebie jaśniejących. Ochraniasz mnie przed złem w zakamarkach czychającym, Bronisz przed zimnem za oknem zgrzytającym. Otulasz mnie płaszczem jak morze falującym Niczym lew broniący stado przed momentem zagrażającym Rozpalasz we mnie ogień namiętności palący Niczym strzał z łuku w plecy mocno przeszywający Wystarczył jeden uśmiech delikatny, gorący I ten wzrok niezmiernie głęboko docierający Więc zostań w moim życiu na zawsze pragnący I duszą i ciałem dogłębnie kochający.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 7 marca 2008, 19:54
literówki
przysłano: 7 marca 2008 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca