Literatura

Posłuchaj, czasami warto (wiersz)

whiteshrew

 

Zapomniałaś

 

jeszcze rok temu z ramion

zwisała umęczona dusza

O mało nie została samobójcą

czarnej torebki

 

padół nie był wart

by nadwerężając siły

wnikać w jego nikłe struktury

 

a teraz proszę na nosie

okulary z plusami

a rękę hołubi nowa aktówka

 

powiedz

czy świat się nagle powiększył?

 

dobrze że chociaż kręgosłup

zostawiłaś dłużej niż fleczki

 

dla ciebie

modus vivendi ma

nie mniej nie więcej jak

trzydzieści cztery kręgi

 

i tylko jako taki

przyniesie procenty

 

Pamiętaj

inwestuj mądrze

 


dobry 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Zły Miś
Zły Miś 15 marca 2008, 19:33
słup za mnie przemawia
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 15 marca 2008, 19:50
ach myślę że ten rym niezamierzony.. bo strasznie nie pasuje..:)
Zły Miś
Zły Miś 15 marca 2008, 20:16
chodzi o vivendi - kręgi? też się nad tym zastanawiałem-
whiteshrew
whiteshrew 16 marca 2008, 00:41
No ja też myślałam nad rymem, ale kręgi to kręgi a nie kości....zobaczę, może coś wymyślę :)
whiteshrew
whiteshrew 16 marca 2008, 00:47
mniej anatomicznie, ale rym przepadł :]
Zły Miś
Zły Miś 16 marca 2008, 00:52
wcześniej było lepiej:)
Latte
Latte 16 marca 2008, 07:03
No wcześniej było lepiej;)
whiteshrew
whiteshrew 16 marca 2008, 10:41
to zmieniam na kręgi:)
ew
ew 16 marca 2008, 16:35
znaczki widdzę tylko:)
Latte
Latte 16 marca 2008, 17:16
Zapomniałaś



jeszcze rok temu z ramion

zwisała umęczona dusza

O mało nie została samobójcą

czarnej torebki



padół nie był wart

by nadwerężając siły

wnikać w jego nikłe struktury



a teraz proszę na nosie

okulary z plusami

a rękę hołubi nowa aktówka



powiedz

czy świat się nagle powiększył?



dobrze że chociaż kręgosłup

zostawiłaś dłużej niż fleczki



dla ciebie

modus vivendi ma

nie mniej nie więcej jak

trzydzieści cztery kręgi



i tylko jako taki

przyniesie procenty



Pamiętaj

inwestuj mądrze
Latte
Latte 16 marca 2008, 17:16
wkleiłam Ci ew... u mnie jest czysto znaczków nie ma
ew
ew 17 marca 2008, 14:32
dwa ostatnie wersy mi tylko zgrzytają , za daleko od poezji odeszły. Poza tym fajnie.
przysłano: 15 marca 2008 (historia)

Inne teksty autora

* ja romantyczna
whiteshrew
* autoportret
whiteshrew
*a za oknem motyle
whiteshrew
* a za oknem motyle
whiteshrew
* cztery kąty *
whiteshrew
* nieostro *
whiteshrew
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca