Literatura

zaratustra (wiersz)

staryniedźwiedź.

sam nie wiem.



„po zetknięciu się z ludźmi religijnymi muszę myć sobie ręce.”

Bo ja fryderyku ,nie oceniam cię
zbyt surowo.

zwariowałeś- jestem litościwy.
bóg umarł, ty jesteś mądry, światły.
leżysz nade mną.

nie godze się.
to jest sprzeczne z moimi wartościami. On też
nie ma zamiaru się zgodzić, ale tylko narazie
je.

leżymy więc razem i nasze brzuchy się stykają.
dotyka moich ud, piersi. kocham go bezsprzecznie. a czasem
kiedy wywieszam pranie, żal mi cię.
bo widzisz, nie czuje bólu-zbyt
wczesnego doświadczenia.

czekam, na nowego, na tego którego
stworzysz dziś, jutro. nieistotne

twój nowy, miłosierny
bóg.

****
dziękuję za
zaratustrę, za kryzys, za wartości.
za brak, którego nie chce
zrekompensować nawet mój ojciec.

bo widzisz, fryderyku, Ja i On
wiemy, że nie żyje.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Zły Miś
Zły Miś 20 marca 2008, 01:55
nie podoba mi się. Cała masa błędów i w ogóle. Kolejny dzisiaj tekst o religii. Temat dobry, ale trzeba go jeszcze umieć rozwinąć. Tobie się niestety nie udało.
estel
estel 20 marca 2008, 10:43
właśnie, że nie słuchaj Michałka. wywalam, bo błędy, z łaski swojej popraw i wracaj mi tu z tekstem, pobronię Cię jeśli stado niedźwiedzi powie, że nie. :)
staryniedźwiedź. 20 marca 2008, 13:38
przyzwyczaiłem się; ). Jesienina też nie publikujecie:).
przysłano: 19 marca 2008 (historia)

Inne teksty autora

O, weno!
staryniedźwiedź.
Dlaczego brak klasyków?
staryniedźwiedź.
zaratustra
staryniedźwiedź.
*
staryniedźwiedź.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca