Literatura

DEZERTER (wiersz)

Bronek

Można się przyzwyczaić do drugiej połówki...

o już jesteś

jeżozwierz wrócił od kosmetyczki

strzela włosami z lakieru

robię unik i podchodzę

znam twoją cześć miękką

jesteś taka ciepła

kolce się kładą

dotykam czoła

wyssanego przez krem z embrionów

a ciemne chmurzysko

mruży zielone oczy

coś usłyszałaś od maski

z zielonych alg

grzmot

razisz dookoła piorunami

robię unik i usypiam

twoją część burzową

jesteś taka spokojna

powieki opadają

wokół kieliszki obronne

okopy kłamstw dla świętego spokoju

a nasze dobre dni toną

w słonych kałużach

połkniętych do lustra

bo przecież mężczyźni nie płaczą

tak mówią


dobry 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Zły Miś
Zły Miś 22 marca 2008, 18:24
trochę mnie z rytmu wybiła zmiana osób w pierwszej strofie... Generalnie to moje odczucia z czytania można określić jednym słowem (bądź dwoma, jak kto woli) - papier ścierny.
ew
ew 22 marca 2008, 18:51
A mnie się bardzo podoba, tematem mnie powaliłeś, niebanalnie o codzienności udało Ci się napisać
Marek Dunat
Marek Dunat 22 marca 2008, 19:20
świetnie . nie miałbym w tym wypadku nic przeciw czerwonemu znaczkowi .
Latte
Latte 22 marca 2008, 19:21
A jak o!boska ... bardzo mi się podoba...
Pozdrawiam wielkanocnie...
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 22 marca 2008, 20:43
"Cześć" czy "część"?
Mnie nie powaliło.
kasienda
kasienda 22 marca 2008, 22:59
czegoś mi w tym tekście brakuje.chyba za mało emocji... jak dla mnie
tajemnica
tajemnica 23 marca 2008, 10:22
Jak dla mnie to jest tu dużo emocji. I pięknie napisany świetny wiersz. Podziwiam
Bronek
Bronek 23 marca 2008, 10:49
Dzięki, mam nadzieję, że nie dostałem tych głosów na pocieszenie i otarcie łez
norka
norka 23 marca 2008, 11:40
A mi się nie podoba forma. I (prywatna obsesja) troszkę niepotrzebnych słów.
A reszta na tak.
tajemnica
tajemnica 23 marca 2008, 13:41
Ode mnie z pewnością nie na otarcie :)
Bronek
Bronek 31 marca 2008, 21:04
Dzięki za krytykę, miło, że aż tylu ludzi się wypowiedziało....
przysłano: 22 marca 2008 (historia)

Inne teksty autora

OKULARY
Bronek
ANIOŁY
Bronek
KUPA IKARA
Bronek
HORROR
Bronek
POCIĄG
Bronek
CO SŁYCHAĆ
Bronek
DŁONIE
Bronek
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca