Literatura

wszystko to co obojętne jest tak samo ważne (wiersz)

max osipp

... patrzenie przez lufcik powoduje

rodzenie się świateł

 

zwłaszcza gdy zaczyna lepić

równolegle lub naprzeciw aż zaczyna stawać w gardle

jak niegdyś niebo nad manhattanem na przestrzeni

kilku włosów byle tylko trzymało

 

każdy ma przecież coś na wyłączność niczym

zdychanie kurew które nie mają już nic

 

oprócz dotkliwej alergii

 

czasami więc warto pielęgnować własne niepowodzenia

nawet gdy trudno się wtedy pozbierać od razu przychodzi

namyśl spokojny żywot grabarza czy też krajobraz

zatopiony w miękkim asfalcie

 

pamiętam jeszcze o morzach i zawracanie kijem

to jakby odnaleźć się po przecinku

 

albo spłonąć

 

spłonąć jak bagdad

 


dobry– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
...
... 26 marca 2008, 08:19
do mnie trafił :-)
estel
estel 26 marca 2008, 09:18
na myśl, rozdziel.
obojętność jest chorobą cywilizacyjną.
tak jak całość się podoba, tak nie podoba się "czasami więc warto pielęgnować własne niepowodzenia" - czasami więc warto - eee, czegoś za dużo, wyszło jak z leżanki u psychiatry.
Zły Miś
Zły Miś 26 marca 2008, 13:09
namyśl osobno, a Bagdad z dużej litery...

podobnie jak estel zmieniłbym to ''pielęgnować'', jakieś to takie zbyt pospolite. Ogólnie gratuluję wywrotowego debiutu.
kasienda
kasienda 26 marca 2008, 14:20
podoba mnie się :)
Marek Dunat
Marek Dunat 26 marca 2008, 19:53
z tym Bagdadem niekoniecznie , skoro tak chcesz , ale sugestia estel całkiem przyzwoita. w całości potwierdzam udany debiut.
przysłano: 26 marca 2008 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca