Literatura

DŁONIE (wiersz)

Bronek

dłonie na dobry czas

  

 

gdzie jesteś aniołku

czy zmartwychwstaniesz kolejny raz

w piersiach żony sobie śpisz

złapię cię w dłonie

niech świat odpłynie z nami

 

o anioł zabawy

w klockach dziecka drzemie

masz na uszach słuchawki i jesteś zajęty

synu chodź zrobimy karuzele

niech świat zatańczy z nami

aż powstanie trąba powietrzna

ona nas porwie w inny czas

zaczniemy od nowa

jeszcze raz

 

o anioł przyjaźni

na niego zawsze mogę liczyć

wspomnienia w kieszeniach chowa

swojskie i na druga nogę

niech świat zaśpiewa z nami

aż po świt

 

diabeł sąsiada

w kopniakach drzwi dzwonił

że aż głowa boli

podałem rękę i zaprosiłem

nagle świat zamilkł zdziwiony

że można tak po ludzku

dłonie spotkać

w uścisku


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Zły Miś
Zły Miś 26 marca 2008, 14:28
tak miło aż się zrobiło.

''nagle świat zamilkł zdziwiony
że można tak po ludzku
dłonie spotkać'' - za to wielkie dzięki, za cały ten wiersz. Dzięki za to, że mogłem odetchnąć chwilę, przystanąć i się zastanowić. U mnie masz wyśmienity, właśnie za to.
ew
ew 26 marca 2008, 18:22
Aż szkoda pomysłu, no.. poprowadziłeś tak naiwnie jakoś, że aż mi się smutno zrobiło. Taki pomysł fajny, ech ..
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 26 marca 2008, 22:08
Cholera, nie chciałem napisać 'naiwnie' bo przecież to niepoważne w odniesieniu do Bronka. Ale widzę że ew się zdobyła, więc...
Marek Dunat
Marek Dunat 27 marca 2008, 08:54
no i ja niestety też przyłączę się do chóru krytyki . pisane z uczuciem , ale ... - no właśnie - ale .
przysłano: 26 marca 2008 (historia)

Inne teksty autora

OKULARY
Bronek
ANIOŁY
Bronek
KUPA IKARA
Bronek
HORROR
Bronek
POCIĄG
Bronek
CO SŁYCHAĆ
Bronek
DEZERTER
Bronek
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca