Literatura

Czy pamiętasz (wiersz)

Mlody23

 

Czy pamiętasz jak tuliłem Cię w ramiona,

A ty śpiewałaś szeptem mi do ucha.

Ta noc była z gwiazdami roztańczona,

Wznieciłaś ogień w mego ducha.

 

Czy pamiętasz jak ciemność sprzymierzeńcem się stawała,

A księżyc twarze nam oświecał.

Moja dłoń twojej się trzymała,

Jak Anioł w miłosnej modlitwie nas polecał.

 

Czy pamiętasz, bo ja zapomnieć nie potrafię,

I do pustki przywłaszczyć cię nie mogę.

Przy pomocy Amorka do serca twego trafię,

A jeśli nie, to poczuję wielką trwogę.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Zły Miś
Zły Miś 2 kwietnia 2008, 17:14
mego - mojego
twego - twojego

puenta straszna, szczególnie rym mogę-trwogę. Oprócz emanującego romantyzmu nic mi się nie podooba. Sorry.
karolina
karolina 2 kwietnia 2008, 18:12
napisać i wysłać ukochanej. na pewno się ucieszy.
tylko tak to może egzystować
...
... 2 kwietnia 2008, 18:36
rymowanka przytulanka :)
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 2 kwietnia 2008, 22:33
Nie te czasy na takie wiersze, niestety : )
Marek Dunat
Marek Dunat 3 kwietnia 2008, 09:04
no z pewnościa nie musisz się wstydzić tego wierszyka . podejrzewam też ,że przyniesie radość ukochanej , kiedy przeczytasz jej go pod platanem . na czołówke Wywroty jednak nie bardzo . zbyt dużo zaimków , kiepskie , bardzo prościutkie rymy, brak rytmu.
przysłano: 2 kwietnia 2008 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca