Literatura

Zaopiekuj się mną... (wiersz)

Paweł "Brodi" Rogoziński


Siedzę w swym małym pokoju
I myślę o Tobie
I kolejna gorąca łza
Po moich policzkach spływa,
Nie pierwsza tego wieczoru...

Pozwalam jej płynąć
Spokojnie dalej i dalej,
Bo jak długo będę czuł jej dotyk
Tak długo i Ty tu będziesz,
Choć wiem, że to i tak
Tylko chwila...

Więc płyń i znacz mą twarzy,
Pozostaw na niej trwały ślad,
Bo tym mocniej Ciebie pragnę,
Tym mocniej Ciebie kocham,
Im mocniej i głębiej ranisz mnie...

Może to szaleństwo,
Może obłęd, pożądanie...
Nie wiem, nie dbam o to!
Bez Ciebie jestem
Jak małe, bezradne dziecko
Na skrzyżowaniu dróg...

Więc jestem tu i czekam
Byś objęła mnie, przytuliła mocno,
A wtedy ja
Wyszepcę tę myśl jedyną...
Tę myśl upragnioną...

Dla: Magdy



dobry 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

Mgła
Paweł "Brodi" Rogoziński
Świat
Paweł "Brodi" Rogoziński
Przebudzenie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Cisza
Paweł "Brodi" Rogoziński
Wyznanie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Zrozumienie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Pożegnanie z...
Paweł "Brodi" Rogoziński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca