Literatura

punkty (wiersz)

mudbrush

otwarte drzwi wciąż drżą

oddech szuka pomocy rąk

spojrzenie przez szybę pod blask

odstępy oślepienia odmierzają czas

 

nam

 

suche usta stapiają dwa słowa

stopy zbyt ciężkie malują się w ślady

powietrze echem obejmuje wiarę od nowa

gdy ucieka po kątach namiętność bez odwagi

 

nie patrz tam, proszę

 

 

łzy w pęcherzach chowane

słodkością pachną z brudnymi rękoma

prośba o wyciśnięcie tego co znane

nie zwraca się do nas...


dobry– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Zły Miś
Zły Miś 8 kwietnia 2008, 01:26
nie pasuje mi tylko ''proszę'' w przedostatniej kursywie. Ale to już takie moje widzimisię. A myślałeś o rozdzieleniu ostatniej kursywy od reszty?
mudbrush (brzoza)
mudbrush (brzoza) 8 kwietnia 2008, 14:44
raczej nie, myśle że tak bedzie dobrze ;) ale dzienks za uwage.
Marek Dunat
Marek Dunat 8 kwietnia 2008, 19:15
nieczęsto zachwycam sie wierszami rymowanymi w sposób eksperymentalny . tu też sie nie zachwycam , ale przyznaje - jest w klimacie i zasługuje na publikację .
effata
effata 9 kwietnia 2008, 15:53
pozdro brzozen reaktywowałem pisanie na Wywrocie
przysłano: 7 kwietnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

luna
mudbrush (brzoza)
smak
mudbrush (brzoza)
po pojutrze
mudbrush (brzoza)
popisane
mudbrush
dziś noc
mudbrush
08.12
mudbrush
echosąd
mudbrush
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca