Literatura

'Mamusiu' (wiersz)

Klaudusia

Pisałam ten wiersz dzień po śmierci mojej Mamy.

Mamo wrocilam!
Krzyknelam jak codzien wracajac ze szkoly.
A Ciebie Mamus nie bylo.
Nie moglas mnie przywitac usmiechem.
Bylas tam,
Cierpialas walczac o zycie, a mnie nie bylo z Toba.
Mamus przepraszam.
Teraz godzinami siedze przy Tobie,
Mowie do Ciebie
Ale ty nie slyszysz.
Ty spisz.
Kiedy sie obudzisz??
Mamus ...
Oni...Ci lekarze mowia, ze mnie nie slyszysz
Ale ja im nie wierze!
Ty mnie nie zostawilas.
I zawsze jak do Ciebie mowilam,
Jak sie Ciebie radzilam
Mialas gotowa odpowiedz.
Mamus...
Ty wiesz, ze musisz ptworzyc oczy?!
Nie mozesz mnie tak zostawic.
Nie morzesz tak zostawic taty.
Ja wiem, ze tak dawno sie Tobie nie zwierzalam.
Ja wiem, ze tak dawno powiedzialam
Do Cieibie po raz ostatni ''mamusiu''.
Mamusiu ... Badz znowu moja mamusia!!!


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
...
... 9 kwietnia 2008, 22:18
sporo literówek, forma zapisu pewnie zostanie zakwestionowana ale ładunek emocjonalny poruszający :)
Zły Miś
Zły Miś 9 kwietnia 2008, 23:03
codzien - co dzień
wrocilam - wróciłam
Krzyknelam - krzyknęłam
morzesz - możesz (!)

przykro mi, ale nie będę już więcej przykładów wypisywać. To z gg skopiowane, czy co? Używaj polskich znaków, bo ich brak strasznie przeszkadza czytelnikowi.

co do treści. Wiesz? Wiersz to nie jest na 584237582 %, na Twoim miejscu poprawiłbym błędy, trochę rozbudował, pousuwał zbędne słowa, pomyślał nad zapisem i umieścił jako prozę.
Co Ty na to?
Marek Dunat
Marek Dunat 10 kwietnia 2008, 08:36
popraw błędy. posłuchaj Michała odnośnie innych rad. w takim stanie nie może iść dalej.
Klaudusia
Klaudusia 12 kwietnia 2008, 20:18
Przepraszam was za bledy...za to ze wiersz nie ma znakow polskich ale nie wiem czemu zmienilo mi sie w ustawieniach klawiatury na kompie na jezyk angielski i nie moge zmienic na polski wiec nie mam znakow polskich:(
przysłano: 9 kwietnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

,,Skazana,,
Klaudusia
,,To mnie boli,,
Klaudusia
,,Budzik,,
Klaudusia

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca