Literatura

Cisza (wiersz)

Paweł "Brodi" Rogoziński


Otuliłaś mnie swym całunem,
Przygarnęłaś do piersi
I poczułem Twoje ciepło...
Wtuliłem się mocniej i zapragnąłem
By ta chwila trwała w nas...

Uwolniłaś mnie od zgiełku,
Uwolniłaś od chaosu moich myśli
I zrozumiałem, że dałaś mi to
Co miałem lecz docenić nie umiałem,
Dałaś mi siebie...

Stoimy tak wtuleni w siebie,
Gdzieś poza czasem i przestrzenią
Zagubieni między snem i jawą
Niczym Słońce i Księżyc,
Goniące się bez nadziei,
Niczym milczący kochankowie
Na bezkresnym nieboskłonie
I tylko Ty - CISZO
Słyszysz nasz
Niemy krzyk...

Dedicated to: Mojej najwspanialszej przyjaciółce



Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

Mgła
Paweł "Brodi" Rogoziński
Świat
Paweł "Brodi" Rogoziński
Przebudzenie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Zaopiekuj się mną...
Paweł "Brodi" Rogoziński
Wyznanie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Zrozumienie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Pożegnanie z...
Paweł "Brodi" Rogoziński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca