Literatura

krótka historia świata (wiersz)

hipopotam

ucieka
jak wiedza tajemna homerowi
jak kamień syzyfa
jak sokratesa zbawienie
jak krzyż chrystusa
jak cezar
jak rolandowi róg
jak hodona oddziały pod cedynią
jak krzyżowcy z jerozolimy
jak angielskie strzały pod azinkort
jak turcy z bułgarii
jak córka kochanowskiemu
jak katolicyzm broiglowi
jak z kościoła wierni
jak pomorze polsce
jak bóg ludziom
jak trzciny na wietrze
jak mury lizbony
jak kandyd po świecie
jak rejtan w sejmie
jak kordian od cara
jak konrad przed diabłem
jak powstańcy z redut
jak sienkiewicz cenzurze
jak piłsudski przed ruskimi
jak niemcy pod ipr
jak lechoń zrzuca płaszcz konrada
jak endecja zza granicy
jak szewcy witkacemu
jak picasso z hiszpanii
jak hitler przed nożyczkami
jak stalin
jak baczyński przed kulą
jak polska przed wolnością
jak wojaczek przed nimi wszystkimi
jak kaczmarski przed interpretacją
jak sny przed rzeczywistością
życie kurwa Mi
ucieka


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Zły Miś
Zły Miś 18 kwietnia 2008, 19:35
i JAK? haha, wiersz to nie jest, ale wersy same w sobie, jako spostrzeżenia są OK. ale jako wiersz to na 1.
pozdrawiam
Marek Dunat
Marek Dunat 18 kwietnia 2008, 21:04
żyrafa nie hipopotam . żyrafa z jak-iem.
hipopotam 18 kwietnia 2008, 23:22
oj,kolego nie tobie oceniać co wierszem jest,a co nie.
Zły Miś
Zły Miś 19 kwietnia 2008, 00:45
po to są komentarze, żeby wyrazić swoją opinię
hipopotam 19 kwietnia 2008, 16:24
wyrażać opinię tak,ale całkowicie go negować, to lekka przesada. Trochę to ignoranckie.
Zły Miś
Zły Miś 19 kwietnia 2008, 22:23
jakbym zignorował, to bym w ogóle komentarza nie napisał. I przecież nie zanegowałem całkowicie, proszę o dokładne czytanie komentarzy.
przysłano: 18 kwietnia 2008 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca