Literatura

Małe radości (wiersz)

Andrzej Talarek

Cieszę się małym. Wiele małych radości daje duże szczęście. Chyba tyle. A piszę po swojemu i - mimo że wam zazroszczę waszego pisania - tak już pozostanie. Nie będę Was naśladował. Pozdrawiam

  

Małe radości

 

Błyszczą w szarości dnia

Małe kropelki słońca

Zabłąkane promienie

Brylantowej radości

Złapane w pajęczyny losu

Świecą w ciemności nocy

Mruczące gwiazdeczki

Świętojańskie stwory

Prowadzące z życiem

Przez nieodgadniony las

Budzą przebłyski świtu

Śpiewne ptasie rozmowy

Otwierają oczy zamknięte

Snem nocy prześnionej

Uśmiechem minionego dnia

Wiodą nas w zapomnienie

Własnej drogi przerwanej

Trudnej do przewidzenia

Długie szeregi mrówek

Zmierzających do celu

Spokój

Spokój

Spokój

Uspokojenie myśli

Radość z małego

Szczęście znalezione

Wypełniające dłonie

Szukającym


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 20 kwietnia 2008, 20:05
podziel to na strofy..
tak ładnie prosze:))
..
.. 20 kwietnia 2008, 21:09
tak... Grzesiek się zna, posłuchaj :-)
Latte
Latte 20 kwietnia 2008, 22:11
i wywal te wszystkie duże litery....
estel
estel 21 kwietnia 2008, 22:34
Pod przesłaniem podpisuję się obyczterema kończynami. Proszę nam niczego nie zazdrościć, tylko kontynuować wklejanie wierszy, tu wszyscy się uczymy. Powyższy w porównaniu z tymi o drzewach na przykład, nie niesie zatrzymania oddechu bodaj na chwilę - czego osobiście w poezji szukam.
przysłano: 20 kwietnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

Pleśń
Andrzej Talarek
Przesilenie wiosenno letnie
Andrzej Talarek
Pierwszy dzień lata
Andrzej Talarek
Pentaemeron
Andrzej Talarek
Z Horacym o przemijaniu
Andrzej Talarek
Grochowiska
Andrzej Talarek
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca