Literatura

glamour (wiersz)

caffeine

Dzięki..:)

 

niezdecydowaniem między nikczemnością

a trywializmem piękny jest ten świat

żyje mrzonką o wolności

lepszej stronie mojego profilu

każdy ją ma

 

tylko fotograf jeszcze wie z której strony moje am face

nietrafione twarze pierwszych stron gazet

trofealnym uśmiechem przez grubą warstwę kamuflażu

zaprzeczają amerykanizacji

zawsze do przodu choć nogi prowadzą w tył

 

tego nie widać pod maską klauna

wrażliwca zawodowo narażonego na szyderstwo

proszę pana ależ to nie cyrk

nie ma areny

to ludzie pogubieni chimerą ja

 

makijaż nie był doskonały

piegi naturalne


dobry 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Zły Miś
Zły Miś 24 kwietnia 2008, 23:41
ja bym jednak tego clowna spolszczył. Klaun tez pasuje :)

wrażliwca zawodowo narażonego na szyderstwo - o jedno słowo za dużo, może ''zawodowego''?

widać piegi naturalne - widać też śmiało można by wywalić.

Generalnie to całkiem beznadziejnie, gorszego wiersza dawno nie widziałem. Swoje słowa potwierdzam słupkiem. Ach, wstydź się!
..
.. 25 kwietnia 2008, 06:38
fajnie Coffie jak się taka treściwa robisz :-)
Latte
Latte 25 kwietnia 2008, 06:55
Smarek Coffi z wkładką:)
szklanka
szklanka 25 kwietnia 2008, 07:20
jeden z lepszych Twoich Caffeine :)
Latte
Latte 25 kwietnia 2008, 07:38
A dziękuję szklanko!;) i Michał dzięki za wskazówki...:)
urughai
urughai 25 kwietnia 2008, 08:39
"niezdecydowaniem między nikczemnością
a trywializmem piękny jest ten świat
żyje mrzonką o wolności
lepszej stronie mojego profilu
każdy ją ma"

Nie wiem ale odnoszę wrażenie takiego zapchacza - jakbym z gazety powyrywał wersy podkreślone na chybił-trafił. Bo czytam i czytam i czytam i nic...


"tylko fotograf jeszcze wie z której strony moje am face
nietrafione twarze pierwszych stron gazet
trofealnym uśmiechem przez grubą warstwę kamuflażu
zaprzeczają amerykanizacji
zawsze do przodu choć nogi prowadzą w tył"

Tutaj też kazdy wers to inna bajka i jeszcze - "nietrafione twarze pierwszych stron gazet
trofealnym" - wywala z rytmu czytania "trofealny" nawet nie chce się sprawdzać co to.

"tego nie widać pod maską klauna
wrażliwca zawodowo narażonego na szyderstwo
proszę pana ależ to nie cyrk
nie ma areny
to ludzie pogubieni chimerą ja

makijaż nie był doskonały
piegi naturalne"

A Tu już mogłem odetchnąć od wcześniejszego chaosu i.............pozbierać się pośród naśladujących siebie wzajemnie masek...............Serdecznie Pozdrawiam!
ew
ew 25 kwietnia 2008, 17:07
piegi i makijaż to jak deser po dobrym obiedzie . pojadłam.
Sirocco
Sirocco 25 kwietnia 2008, 18:18
Bo takim wierszu, można pić kawę częściej.
przysłano: 24 kwietnia 2008 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca