Literatura

Tryumf śmierci i rzeź niewiniątek (wiersz)

hipopotam

pal ziele ziele, pal ziele ziele ziomek.- a tak na serio potrzeba tutaj krytycznych komentarzy. Do dzieła.

dwa bruegla obrazy.
dziecko i trup. przedmioty poddane całościowej
wiwisekcji-słowo na dziś.
zmiana krzesła wpływa na pozycje siedzącego, staje
się dostojniejszy jak wiersz.

mordowanie psów i obrzucanie się gównem
jest na topie.
nie chcę być przybosiem i
gryźć nędzne mięsa.
mnie nie prowokujecie, możecie opisać
flupy, rzucać czymkolwiek.
NAS to nie sprowokuje. Nie jesteśmy klasykami,
ale nie potrzebujemy żadnych
najnowszych ścierw.
Wyrażamy się w dążeniu do piękna,
tak nadwyrężonego.
Piękne to co piękne. Turpizm
spierdolił się już dawno.



dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Zły Miś
Zły Miś 26 kwietnia 2008, 01:49
to moim zdaniem najlepszy Twój wiersz jaki czytałem. Z grubej rury, tak też jest dobrze.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 26 kwietnia 2008, 15:02
Zupełnie nie trafia do mnie pierwsza strofa, a szczególnie stwierdzenie 'dostojniejszy jak wiersz'. Który? Nie wszystkie są dostojne. Może jakiś przykład, żeby zobrazować? Bo teraz suche się to wydaje.
Druga jest lepsza, puenta bardzo mi się spodobała, ale nie widzę żadnego uzasadnienia napisania NAS z dużych liter. Wybija z tropu.
hipopotam 26 kwietnia 2008, 18:58
tutaj oddziaływać mają 2 środki. Mianowicie zniama pozycji wertykalnej, skoro poprawia się dostojność to coś staje się wyższe,dostojniejsze czyli tak jakby zmiana z siadu na ziemi,na siedzenie na krześle- pęd do wstania. Drugi natomiast środek to zapowiedź, pewnej linii twórczej, dostojniejszej. "Staje się wiersz" coś na ten kształt. Właśnie chciałem pokazać ,że mało jest tych dostojnych. To nas ma wybijać, masdz się o nie potknąć i wybić zęba. spełnia swoja rolę jest gites. A puenta powinna właśnei wprawiać w pewne skonfudowanie,a nie zachwycać.. A czy wprawia?
Marek Dunat
Marek Dunat 26 kwietnia 2008, 20:40
ale to ,, dostojniejszy jak wiersz,, jest bez sensu. to z brakiem jakiejkolwiek stylistyki . co to jest ? dostojniejszy ,, niz wiersz,, może ? cholera. po co to tak napisałeś ? reszta wywrzeszczana , ale ujdzie . klimat taki ,że ujdzie , ale te ,, dostojniejsze jak wiersz,, jest do dupy.
hipopotam 26 kwietnia 2008, 23:00
ale ja nie rozumiem co w tym niezrozumiałego;D? Dostojniejszy jak wiersz. wiersz też staje się dostojniejszy. nie niż wiersz,to nie jest porównanie. na brak stylistyki się zgadzam. co jednak nei zaburza odbioru,w moim mniemaniu.
przysłano: 25 kwietnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

Moje wejście
hipopotam
Wykrzycz mnie.
hipopotam
Brak tytułu
hipopotam

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca