Literatura

Murzynek Bambo (wiersz)

Kanarek

Murzynek Bambo w Afryce mieszka,

Czarną ma skórę ten nasz koleszka.

Uczy się pilnie przez całe ranki,

Ze swej "Murzynskiej Pierwszej Czytanki"

A gdy ze szkoły do domu wraca,

Psoci, figluje, to jego praca.

Aż mama krzyczy:- Bambo! Łobuzie!

A Bambo czarną nadyma buzię.

Mama powiada:- Napij się mleka!

A on na drzewo mamie ucieka.

Mama powiada:- Choć do kompieli!

A on się boi że się wybieli.

Lecz mama kocha swojego synka,

Bo dobry chłopiec z tego murzynka.

Szkoda, że Bambo, czarny, wesoły,

Nie chodzi razem z nami do szkoły!

 

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
agnes 29 kwietnia 2008, 14:30
haha lol smieszne to lalalala<lol2>
estel
estel 29 kwietnia 2008, 15:02
no fajnie. w szkole Tuwima czytaliście? to proszę z tym do klasyki, tylko byków nie robić przy przepisywaniu. albo sio.
Marek Dunat
Marek Dunat 29 kwietnia 2008, 21:26
sam bym przeniósł , gdyby nie byki . do poprawy.
przysłano: 29 kwietnia 2008 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca