Literatura

palec (być) (wiersz)

nancy punkt

 

palec (być)

 

 

mogę być krzesłem skrzypieć pod ciężarem
jestestwa z perspektywy kieszeni spranych dżinsów

albo łóżkiem poddańczo uginać się strefami
pozwolić na fanaberię rozgrzewania zimnych stóp

fotelem bujanym może z ażurową plecionką
takim z giętego drzewa by ukołysać tęsknotę

niewysłowioną


dlaczego więc


bywam zapachem gotowanej kapusty zbyt przykrym
otwarte okna na oścież pozwolą szybciej zapomnieć

czasem niewygodnym butem okazyjnie nabytym promocyjna
cena gwarancją jakości dałeś się nabrać jak inni

drzazgą wbitą w palec zlokalizowaną pod skórą głęboko
ropą podeszłam pod skalpel nie mam wyjścia -

musisz amputować


dobry 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 3 maja 2008, 20:26
O tak. Tutaj weszłaś na wyżyny. Ładne porównania.
Zły Miś
Zły Miś 3 maja 2008, 20:28
''nie mam wyjścia musisz amputować'' - przeszkadza trochę ta zmiana osób. Kolejny Twój wiersz, pod którym najlepszym komentarzem odzwierciedlającym moje odczucia po przeczytaniu będzie:
nie zabiło, nie zachwyciło, ale też nie uraziło.
czyli więc całkowicie umiarkowanie do mnie trafiłaś. Pozdrawiam,
M.
tajemnica
tajemnica 4 maja 2008, 01:28
Dziś do mnie trafia jak mało co...
Marek Dunat
Marek Dunat 4 maja 2008, 16:21
pierwsze cztery wersy zdecydowanie przesmarowane, przekombinowane. dalej coraz lepiej . kulminacyjna ropa i następująca po niej amputacja obrzydliwie piekne.
..
.. 4 maja 2008, 16:26
choroba jakoś tak za długo do tej amputacji się czyta. miniaturkę z tego zrobić i byłoby fajnie.
Anna Nawrocka
Anna Nawrocka 4 maja 2008, 22:15
wyłażą ze mnie zapęda organizatorskie, że tak to ujmę, równoważnie ma byĆ ;)
lustrzanie
przysłano: 30 kwietnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

twist
Anna Nawrocka
tak.tyka.nie
Anna Nawrocka
podwieczorek**
Anna Nawrocka
podwieczorek*
Anna Nawrocka
osiem
Anna Nawrocka
szaked
Anna Nawrocka
droga
Anna Nawrocka
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca