Literatura

wirowanie (wiersz)

nancy punkt

 

 

 

 

 

pokroiłam w kostkę mglisty poranek
kiedy w kapciach idąc do łazienki
przecierałeś zaspane krótką nocą oczy
z kuchni kuszę świeżo zmieloną kawą

na tarce utarłam tabliczkę czekolady
słodkich wiórków góra nieba sięga
rozkoszy posmakiem na podniebieniu
wskazuję drogę dla niecierpliwego języka

rozbijam skorupkę o brzeg filiżanki
oddzielam fakty od mitów o ptasiej grypie
mruga żółtą plamką  drżąc  półpłynny środek

skrępowany świadomością wokół własnej osi

 

wirowania... a jednak kręci się!


prąd płynie wartkim strumieniem po plecach
przeciągasz dłonią meszek na karku

wita usta miętą pachnące niecierpliwy szept
zagłuszam słowa niechętnie odrywjąc dłonie

,,,

 


usiądź proszę nakryłam na dwoje

tu masz kawę nie słodziłam kochanie
wiem... wiem późno wczoraj wróciłam

mogłam zadzwonić widzisz nie pomyślałam
dzisiaj możemy pójść na spacer

wtedy porozmawiamy

jedz już jedz proszę bo wystygnie

 

omlet czekoladowy

 

 

 

 


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
hayde
hayde 2 maja 2008, 14:00
"a jednak kręci się!" - a jednak ziemia się kręci i wszystko idzie dalej
Anna Nawrocka
Anna Nawrocka 2 maja 2008, 18:29
kręci się... a jednak!
..
.. 4 maja 2008, 16:37
opisówka szara - nic nie wnosi szczególnego
zieloneciele
zieloneciele 5 maja 2008, 12:38
"pokroiłam w kostkę mglisty poranek"- to zrobiło na mnie wrażenie. tylko to.
reszta mnie zagadała na śmierć prawie. w każdym razie do ziewania.
Marek Dunat
Marek Dunat 5 maja 2008, 23:21
przykro mi nancy . cos Ty mi spadasz z wysokiego konia . flaki z olejem - nic się nie dzieje.
przysłano: 2 maja 2008 (historia)

Inne teksty autora

twist
Anna Nawrocka
tak.tyka.nie
Anna Nawrocka
podwieczorek**
Anna Nawrocka
podwieczorek*
Anna Nawrocka
osiem
Anna Nawrocka
szaked
Anna Nawrocka
droga
Anna Nawrocka
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca