Literatura

Józef P. zapisuje się w histori ściany celi więziennej numer pię (wiersz)

rahn

z cyklu "Józef P. po pierwszej stronie lustra"
Akt 1
Józef S. wydrapuje
na scianie celi numer piec
swoje imie
Józef S. nie wie.

Akt 2
Wiele lat pózniej
Józef R. wydrapuje
na scianie celi numer piec
swoje imie
Józef R nie wie.

Akt 3
Wiele lat pózniej
Józef P. wydrapuje
na scianie celi numer piec
swoje imie
Józef P. nie wie

Epilog
Mimo, iz nikt nie wie
Józef P. mial najmniej pracy.

słaby 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 26 pazdziernika 2000

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca