Literatura

Kochanemu (wiersz)

pokrzywkaa

słuchając Sinatry

Kochany!
Kasztany ubielone pachną, szalone.

Maj dojrzały.
A ja wyglądam na prawo i lewo, na darmo, na listy, listonosza i psy.

Za domem w cieniu drzewa się chowam,

tyłem do wejścia znienacka i wyglądam,

jakbym nie czekała na pana.
Mam zdjęcia, podług nich ceruję wspomnienia,

gdzieniegdzie naszywam łaty,

dobrze o nie dbam,

kochany,

czy to wystarczy na lata?

 


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marek Dunat
Marek Dunat 14 maja 2008, 07:26
kochany , kochany ---- gdzieś tam w niebie rosna kasztany .... a powiedz mi po co tyle razy ten kochany ? wywal to i bedzie całkiem zgrabnie .
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 14 maja 2008, 10:10
I wielokropek out. Niezłe story, podoba mi się.
Sinatra dobrze na Ciebie działa : )
pokrzywkaa
pokrzywkaa 14 maja 2008, 10:23
uległam propozycjom, więcej nie zmienię :P
dzięki za komentarze, pozdrawiam!
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 14 maja 2008, 10:33
Miód : )
Marek Dunat
Marek Dunat 14 maja 2008, 10:38
półuległy pokrzywek ;). ok.
hayde
hayde 14 maja 2008, 13:10
szczerze mówiąc to jak zobaczyłam słowo "kochany" to mnie odrzuciła na kilka metrów (wraz z krzesłem), ale nie żałuję, że przeczytałam całość.
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 14 maja 2008, 18:32
qrcze.. nie żałuje ani jednego słowa.. qrcze zaraz będę oddychał
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 14 maja 2008, 18:38
i weź no na oboskich czasem sie wywal:)
pokrzywkaa
pokrzywkaa 14 maja 2008, 22:31
jestem uległa dopóki nie poparzę :D
dziękuję za comments (że nie są no comments;) )
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
Mnie razi w pierwszym wersie pdwójny rym - ubielone, szalone. za dużo.
Andrzej Talarek
Andrzej Talarek 15 maja 2008, 20:39
Podoba mi się Twoja tęsknota, podoba mi się to powolne "dzianie się" wszyskieego wokół, gdy czas się dłuży niemiłosiernie, oddane słowami, mimo iż tego nie piszesz wprost.
Pozdrawiam
Andrzej Talarek
przysłano: 14 maja 2008 (historia)

Inne teksty autora

jak na lekarstwo
pokrzywkaa
blue
pokrzywkaa
pod nocnym motylem
pokrzywkaa
PAT
pokrzywkaa
OWOC
pokrzywkaa
Boski Wizerunek
Wiliam Blake

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca