Literatura

Wszystko zamarzło (wiersz)

LitlleDragon

 

2008-05-14          

…na dwóch końcach tęczy nie może być garczek złota…

 

mówiłaś że w oku cyklonu jest najspokojniej

jednak drżę nagi pośrodku wiru

taki nieznośny szum ciszy

pragnę zatkać uszy głosem

 

dlaczego dłonie są takie zimne

czy wszystko umarło

chciałbym tchnąć gorącym oddechem

ożywić niespełnione marzenia

myśli które kiedyś miały się ziścić

 

ty płaczesz

przecież  to tylko słowa

ogrzane sercem parują

skroplone wypłyną z oczu

 

czy to kwiaty ze snu

szronem z łez utulę ponownie

zamrożę ich piękno

wówczas nigdy nie zwiędną

 

zamarznięte będą ciągle takie żywe


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 15 maja 2008, 19:15
Czuć taką ekspresyjność tekstu. Na plus.
LitlleDragon
LitlleDragon 15 maja 2008, 21:53
Pan A
Dzięki
Marek Dunat
Marek Dunat 16 maja 2008, 14:56
no. jest bardzo lepiej od ostatnio . liryka ach liryka.
Andrzej Talarek
Andrzej Talarek 16 maja 2008, 19:37
Pięknie to napisałeś. Szczeglnie dwie ostatnie zwrotki są poruszające. Gratuluję
Andrzej Talarek
Serena 16 maja 2008, 19:48
przecież to tylko słowa
ogrzane sercem parują- poruszają struny mojej zlęknionej duszy
LitlleDragon
LitlleDragon 16 maja 2008, 23:03
Anathema
hmmmmmm no staram się i czasem wychodzi;)
Andrzej
tak te dwie zwrotki ostanie są w pewien sposób bardziej emocjonalnie opisane.Dzięki za uznanie.
Serena
Nie Lękaj się ,one czasem płyną też z radości.
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
wiersz ma ciekawe momenty, ale technicznie bym go dopracowałą, jest w paru miejscach przegadany.
I tak np: w drugiej zwrotce, dwa ostatnie wersy zastąpiłabym jednym- to dopowiedzenie, powtórzenie, po co? Wystarczy-ożywić niespełnione marzenia, bo przeciez wiadomo czym one są- chyba,ze piszesz dla człowieka co nie używa szarych komórek.w następnej- albo Ty płączesz, albo ostatni wers z tym skropleniem-skądinąd łądny i chyba dlatego jestem za zostawieniem go w a wykreśleniem p Ty płaczesz.Spróbuj, zobaczysz jak wiersz nabiera głębi i wyrazistości
Pozdrawiam
LitlleDragon
LitlleDragon 17 maja 2008, 22:31
szanta
Twoje uwagi są bardzo konstruktywne,no poniekąd Masz rację, myśli i marzenia można rzec to samo, choć aczkolwiek?
Ty płaczesz-skursywione, czyli to nie są moje słowa, dla tego są i nie chcę ich usuwać, dalej jest moja myśl. Dziękuję za koment.
przysłano: 15 maja 2008 (historia)

Inne teksty autora

Kolumbowie
LitlleDragon
Kilka myśli
LitlleDragon
Ślad
LitlleDragon
Dobosz
LitlleDragon
Sztuka Miłość
LitlleDragon
Wichrowe wspomnienia
LitlleDragon
Szept Szeherezady
LitlleDragon
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca