Literatura

*** (wiersz)

martin white

***
twoich myśli dotknąć
jak tych liści klonowych
bo już jesień
wszystkie drzewa objąć
bo serce szerokie
ale tylko dla Ciebie

twoich liści dotykać
tych żółtych, czerwonych
i tych które nie opadły
bo serce nie do końca
czeka...

dla Ciebie narysować
kolorową jesień
na czystej kartce serca
ołówkiem
bo zimą za zimno
by w dłoniach chować
wszystko
poza tym zimą nie ma liści
a za rok jesieni
może już nie być...

słaby+ 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 28 pazdziernika 2000

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca