Literatura

Pocałunek (wiersz)

Paweł "Brodi" Rogoziński


Kolejny raz zamykam oczy,
I już niczego nie pragnę
Jak tylko poczuć słodycz Twoich ust...
Ich miękki dotyk
Pieści mnie niczym aksamit,
A ich cudowny zapach
Delikatnie drażni moje nozdrza,
Wonią wspanialszą niż
Tysiące rajskich kwiatów...
Trwa tylko chwilę, mgnienie oka,
Lecz mnie się zdaje,
Że przed oczyma
Staje mi całe życie,
Życie... i Ty!
Oczyma wyobraźni widzę
Twoją skroń spoczywającą
Na mych kolanach,
Piękny nosek,
Duże, mądre oczy,
I usta stworzone do całowania...
Podnoszę dłoń
I muskam Twój policzek,
Twoje dłonie
I znów czuję ten delikatny
Dotyk aksamitu...
Zdaję sobie wtedy sprawę,
Że nie kocham Twoich ust,
Nie kocham Twoich oczu i włosów...
A kocham,
Kocham Cię całą!

Dedicated to: Jagoda


dobry 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marta Górnicka 20 kwietnia 2007, 20:56
bardzo mi si podoba ten wiersz... zapraszam do mnie xD Buzki :)
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

Mgła
Paweł "Brodi" Rogoziński
Świat
Paweł "Brodi" Rogoziński
Przebudzenie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Zaopiekuj się mną...
Paweł "Brodi" Rogoziński
Cisza
Paweł "Brodi" Rogoziński
Wyznanie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Zrozumienie
Paweł "Brodi" Rogoziński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca