Literatura

świadomość * (wiersz)

nancy punkt

* próba pierwsza

 

za rękę cię poprowadzę w niezbadane obszary
świadomości niedbale rozkładającej nogi
na szarym prześcieradle lepkie ślady wpółzatarte
naiwnie szepcze do ucha nie było innych kochanków

chodź za mną spenetrujmy jeszcze nas tutaj nie było
poudawajmy przez chwilę gra w odkrywanie ma sens
za rękę cię poprowadzę dotykiem rozświetlę noc
fajerwerki zamarły w pół nieba


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
hayde
hayde 23 maja 2008, 00:06
że niby jakaś dziewica zabłąkała sie nam na portal? mam jakieś wyjątkowe uczulenie na prześcieradła ostatnim czasem - fajnie, że nie jest białe.

"w pół nieba" - w połowie albo pół-nieba? no nie wiem, coś bym się tu pobawiła.
Anna Nawrocka
Anna Nawrocka 23 maja 2008, 00:19
dziewica nie, raczej nie...
w pół-nieba powiadasz? hmmm... się/sobie pomyślę/przemyślę
ew
ew 23 maja 2008, 09:59
a wiesz, że fajnie to wyszło. Z tym zapewnieniem niezdrady i z fajerwerkami.
Anna Nawrocka
Anna Nawrocka 27 maja 2008, 22:32
dzięki :) to pierwsza z odsłon "świadomości", nad zamieszczeniem kolejnych tu na wywrocie muszę się zastanowiĆ... nie są zbyt wywrotowe ;)
przysłano: 22 maja 2008 (historia)

Inne teksty autora

twist
Anna Nawrocka
tak.tyka.nie
Anna Nawrocka
podwieczorek**
Anna Nawrocka
podwieczorek*
Anna Nawrocka
osiem
Anna Nawrocka
szaked
Anna Nawrocka
droga
Anna Nawrocka
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca