Literatura

gdzie czasu braknie (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

smarkom

jakoś bez ciebie jestem nikt

jak panna w filmie głos za ścianą

nie można zmierzyć ile krwi

już napisano i sprzedano

 

nie warto nawet liczyć tych

co odeszli z kartką w ustach

dla nich zakwitną białe bzy

dla ciebie moje lustra

 

więc kiedy już zarazisz czas

do mnie do ciebie i do wszystkich

jeśli tak chcesz to przecież masz

i uwierz w świata zbytki

 

 

tacyśmy dziś nieważni

jak wczoraj ścięte kłosy

wyrwani nie z tej baśni

jak śmierć co jeży włosy

 


dobry– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 26 maja 2008, 11:31
No tak. Może ich ruszy by tu w końcu wrócić, bo sMarek coraz lepiej pisze!! Słyszeli?!
Zły Miś
Zły Miś 26 maja 2008, 21:27
Dobre, Grześku, Twoje.
Marek Dunat
Marek Dunat 27 maja 2008, 10:49
trudno będzie z tym powrotem sMarka :( to zawzięty góral jest.:) a wiersz pana Grzesia o dziwo nie bardzzo mi się podoba. szczególnie nie lubię 2 i 3 strofki.
agasand
agasand 27 maja 2008, 20:06
niech wroca prosimy :)
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
trzecia faktycznie szwankuje, druga jak dla mnei w porządku. Zastanów sie co chcialeś powiedzieć w tzreciej, i jak można tio powiedziec ianczej i.czy koenicznie trzeba, bo moze to w ogóle wywalić?
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 28 maja 2008, 02:00
wywalić trzecią ... niech smarki nie jadą w te himalaje:P
przysłano: 26 maja 2008 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca