Literatura

oniemiały (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

prostytutki wczorajszych dni
spod zgaszonych niewiedzą latarni
tak im jeszcze zakwitają łzy
jak my dalej jesteśmy zwyczajni

jak nam wiecznie nadzieja się rodzi
tak unoszą wysoko kolana
ciągle jeszcze trochę za młodzi
by potracić głowy na ścianach

i już chyba jednak za starzy
na błyskanie zębem w zachwycie
niech się paniom klient wydarzy
a nam szczęście w pożółkłym zeszycie


dobry– 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 29 maja 2008, 18:53
Podoba się.
Nic więcej nie napiszę - tworzysz swoim stylem, który rzadko zbyt odbiega od pierwowzoru i bardzo mi się on podoba. Więc nie będę się za każdem razem powtarzał.
Ocena w zastaw : )
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 29 maja 2008, 19:02
w zastaw za pierwowzór?:D
ew
ew 29 maja 2008, 19:15
właśnie, u Ciebie, Grzesiek to trzeba zawsze pisać to samo, że albo rymowanka, albo że jest wiersz. Wiersze zawsze ciekawe , ale komentować je za każdym razem inaczej - to bardzo trudne:) Masz styl , się znaczy, a styl to jest coś :)
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 29 maja 2008, 19:48
dziękuję :)
Andrzej Talarek
Andrzej Talarek 29 maja 2008, 22:09
Podoba mi się ta Twoja impresja o życiu. I tak mi się dobrze czyta.
Pozdrawiam
Jaqint
Jaqint 29 maja 2008, 22:52
Poziom wydatny, że tak powiem
zieloneciele
zieloneciele 30 maja 2008, 08:51
spokojnie, spokojnie, nostalgicznie?
jolene
jolene 31 maja 2008, 18:30
dodam refleksyjnie?
przysłano: 29 maja 2008 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca