Literatura

pod nocnym motylem (wiersz)

pokrzywkaa

na barkach siedzi mi ćma z trupią główką i waży
po dwadzieścia lat na każde skrzydełko
przyszłych trosk i zmartwień
rat kredytów zdrad męża rozlanego mleka zważonego piwa
ćma o wadach przypomina

złościach słabościach i niepokojach
w trumienkę zamyka świętych narzekań

świętej pamięci o tym jak bywa ciężko pod górę

i w ogóle

zgaś światło
odleci? 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 3 czerwca 2008, 16:31
Fajnie ta wyliczanka Ci poleciała , w zasadzie wyliczanki zawsze mnie drażnią , ale przy tych wersach popłynęło mi czytanie.
20 w cyfrze nie przyjmuję absolutnie.
Pomyślisz nad wersyfikacją, chyba niezbyt ładnie to wygląda w takim układzie
Marek Dunat
Marek Dunat 4 czerwca 2008, 08:04
zupełnie przyzwoicie. po poprawkach nawet lepiej niż dobrze. ładnie zakończone, ładnie doprowadzone.
przysłano: 1 czerwca 2008 (historia)

Inne teksty autora

jak na lekarstwo
pokrzywkaa
blue
pokrzywkaa
Kochanemu
pokrzywkaa
PAT
pokrzywkaa
OWOC
pokrzywkaa
Boski Wizerunek
Wiliam Blake

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca