Literatura

Róża (wiersz)

Paweł "Brodi" Rogoziński


Gdy zobaczyłem Cię pierwszy raz,
W myślach widziałem ją...
Gdy dotknąłem Cię pierwszy raz,
W myślach muskałem ją...
Gdy poczułem Twą woń pierwszy raz,
W myślach chłonąłem ją...
Gdy całowałem Cię pierwszy raz,
W myślach pieściłem ją...
Gdy trzymałem Cię pierwszy raz,
W myślach obejmowałem ją...
I tak było do dziś...

Lecz teraz gdy widzę Cię,
Ronię gorzkie łzy,
Gdy dotykam Cię,
Krwawię,
Gdy czuję Twój zapach,
Tracę zmysły,
Gdy całuję Cię,
Czuję goryczy smak,
A gdy trzymam Cię,
Czuję pustkę...

Dedicated to: Magda


fatalny 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

Mgła
Paweł "Brodi" Rogoziński
Świat
Paweł "Brodi" Rogoziński
Przebudzenie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Zaopiekuj się mną...
Paweł "Brodi" Rogoziński
Cisza
Paweł "Brodi" Rogoziński
Wyznanie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Zrozumienie
Paweł "Brodi" Rogoziński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca