Literatura

Przytulanki (wiersz)

nesta

Wiem, że nie mam talentu. Możecie mnie mieszać z błotem, a ja i tak będę pisać.

Przytulanki.

Często stare,

Wyblakłe,

Wyświechtane.

 

Leżą na półkach,

I tylko marzą,

Wspominają,

Płaczą.

 

Tylko tyle im pozostało.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 5 czerwca 2008, 17:36
To nie o talent chodzi, wiesz. Jeśli piszesz cokolwiek, to znaczy, że czujesz , a jeśli czujesz i coś Ci się w głowie ku pisaniu kłębi, talentu nie szukaj w sobie, bo niewielu go ma, lecz szukaj rad jak pisać lepiej.
powtórka tytułu w pierwszym wersie to porażka już na wstępie, rozpoczęcia wersów wielkimi literami, tez się będą czepiać, a tak wyeksponowana pointa nie zachęca do zamyślenia się nad przekazem, bo podałaś ją jak na tacy.
Marek Dunat
Marek Dunat 5 czerwca 2008, 17:49
tym bardziej jeśli stosujesz interpunkcję to nie stosuj wielkich liter na początku wersów- dziwacznie to wygląda. interpunkcja też jak widzę nie jest najmocniejszą Twoja stroną, więc póki jest jak jest , raczej unikaj jej stosowania w ogóle. staraj sie nadal . masz czas- nie śpiesz się .
przysłano: 5 czerwca 2008 (historia)

Inne teksty autora

Jestem?
nesta

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca