Literatura

(nie)ważne zatrzymanie (wiersz)

Baśka

proszę o wybaczenie, ale musiałam ;)

  

spoglądając przez pryzmat

niepotrzebnych nadgodzin

łudzimy się że ktoś cofnie klepsydrę

 

czasami krótka pauza

na papierosa kieliszek wódki

nawet na wątpliwości

 

a świt znowu zbudzi codzienność

obrócenie nie powstrzyma

ziarenek piasku

 

tylko dzięki właściwej myśli

możemy nadać im inny kształt


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 3 lipca 2008, 10:06
"Świat jest bez sensu, ty musisz mu go nadać".
Wniosek wysnuwający się z mgieł kobiecego pisania powoduje, iż nie mogę tego wiersza nie polubić i nie docenić : )
ew
ew 3 lipca 2008, 13:33
mnie się podoba zmiana kształtu w upływie czasu , rozbroiło mnie to
Baśka
Baśka 3 lipca 2008, 23:47
bardzo dziękuje za komentarze :)
przysłano: 3 lipca 2008 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca