Literatura

*** (wiersz)

Weronika

Promocja, uczuciowa promocja
rozdam je wszystkie
chcesz?

 

Nawet te, po których
uśmiecham się
krzywiąc twarz do słońca.

 

Może chociaż jedno,
przez które
już nie gram na gitarze
nie oddycham truskawkowym aromatem

 

a tylko

trzeszczę ciałem.

 

Ocalisz je?

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
joan
joan 14 lipca 2008, 20:24
trzeszczę ciałem? jakoś mi to nie bardzo pasuje
smokooka
smokooka 14 lipca 2008, 20:41
To niewątpliwie o wychudzeniu, spowodowanym depresją, wynikającą z nieszczęśliwej miłości. O zarzuceniu pasji, zainteresowań, o największym błędzie jaki popełniają kobiety z miłości. Dają zapędzić się do garów i skarpet, zamiast wciąż imponować swojemu mężczyźnie wolnością od przyziemności. Eksponują zmywanie i jazdę na miotle (czytaj sposób okazywania uczuć na co dzień) zamiast pogłębiania wnętrza, szukania wspólnych zajęć, chodzenia dokądkolwiek i rozwijania przyjaźni. Biedactwa. Z ręką w nocniku. Kurczę, mój komentarz jest dłuższy od wiersza. Peelko, nie proś, usamodzielniaj się.
Marek Dunat
Marek Dunat 15 lipca 2008, 16:27
boszzz smokooka ! dlaczego deprawujesz dziewczę przeczyste ?? nie podoba mi sie takie retoryczne ujęcie tematu . no jaka ma paść odpowiedź ? pointa jako pytanie pozostawia przeważnie pustkę myślową . jestem na nie .
ew
ew 15 lipca 2008, 18:15
Wiersz ma fajne elementy, popracuj nad nim i pokaż nam raz jeszcze, uwzględnij uwagi jaki pod nim są i będzie ok.
przysłano: 14 lipca 2008 (historia)

Inne teksty autora

***
Weronika
Pragnienie
Weronika

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca