Literatura

ziemia taka mokra (wiersz)

brother

Ziemia taka mokra
Twe wspomnienie
nade mną
Mgła Twego oddechu
Opada
na me powieki
Zakopałem Cię gdzieś głęboko
W piachu zakamarków zwojów
Nie myśleć staram się często
Tak łatwiej przeżyć dzisiaj
Czołgam się
Rozpaczliwie drżę
Tęskno mi do Ciebie
Do Twych rąk
nielubianych
Nóg co oplatały
Wszystkiego co nas dzieli
Ktoś mógłby mi powiedzieć
Bo naprawdę
nie wiem
Co robić mam
ze sobą, z Tobą
Księżyc blado świeci
Ziemia taka mokra
Twe wspomnienie
nade mną
Mgła Twego oddechu
Opada
na me powieki
Zimne paznokcie drapią
rany
Zimno tak...

słaby 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 8 listopada 2000

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca