Literatura

katowicki alfa (wiersz)

Baśka

w błękicie kieliszków odbite uśmiechy

przypadkowych osób połączonych słowem

 

toast przerwany kozią dłonią

chwiejnie wyciągniętą w niewłaściwym kierunku

 

tylko z chwilowym odejściem

by powrotami burzyć idealny rytm tańca

lub zatrzymać wzniesione ręce

 

obojętność nie została odczytana

a podobno

to artyści są popieprzeni


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
hayde
hayde 15 lipca 2008, 02:13
ja to chyba serio pokaże ojcu :P
Baśka
Baśka 15 lipca 2008, 02:16
a pokaż i jeszcze pozwól skomentować :D
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 15 lipca 2008, 06:18
heheheh
moja opinie znasz.. zostawiam więc tylko ślad na zielono
tajemnica
tajemnica 15 lipca 2008, 09:49
nie rozumiem tylko co z tą kozią dłonią... ;p Poza tym bardzo bardzo fajny ;)
Zły Miś
Zły Miś 15 lipca 2008, 12:44
z tylko chwilowym odejściem - nie powinno być ''tylko z chwilowym odejściem'' ?

nie rozumiem też kursyw przy słowie i kozie, możesz wyjaśnić?

''to artyści są popieprzeni'' - widziałbym w nowym wersie.
Baśka
Baśka 15 lipca 2008, 13:07
a mogę wyjaśnić na gg? bo nie chcę sugerować odbioru ;)
jeżeli chodzi o tylko z chwilowym odejściem i końcówkę to masz rację, poprawiam
dziękuję za komentarze :)
estel
estel 15 lipca 2008, 17:39
Jakaś analogia z wierszem hayde?
Baśka
Baśka 15 lipca 2008, 19:28
po prostu ta sama impreza
a kursywa w przypadku wyrazów słowem i kozią jest uzasadniona, ponieważ mają one podwójne znaczenie, jedno dla zwykłego odbiorcy, a drugie dla obecnych ;)
Tajemna jak chcesz to Ci wyjaśnię o co chodzi z tą kozią dłonią ;)
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 15 lipca 2008, 20:08
Wiersz o imprezie... hmmm... mało poetyckie zagranie, ale dobrze sprostałyście zadaniu. Perwers. : P
tajemnica
tajemnica 16 lipca 2008, 07:35
tak tak, chcę :)))
annak
annak 23 lipca 2008, 18:03
to się musiało dziać... ;)
hayde
hayde 29 sierpnia 2008, 12:07
oo.. tak sobie czytam go dzisiaj na nowo. fajnie powspominać takie imprezy :)
przysłano: 15 lipca 2008 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca