Literatura

nim osiągnę spokój (wiersz)

smokooka

 

niewiele musi paść celnych słów podczas polowania któremu oddaje się mężczyzna
niewiele pada celnych myśli podczas poszukiwań którymi podąża kobieta

 

światło już zgasło
zapalam dwunastoświecowe kandelabry
zaklinam swoją cierpliwość
składam pokłon męstwu
arystokratycznemu panu ślę modlitwy

 

zdrapię do żywego kolor stroskanej skóry
ogryzę kości żeber i ukołyszę ruinę
serca
zaschniętą krew twoich kwiatów
z ramion zliżę wstrętem z plwociną
odkrztuszę
zedrę ze złością z palców linie papilarne
ukradnę myśli albowiem telepatia jest
zawodna
wodospad łez rozrzedzi wspomnienia
zakurzone zmysły przypomną beztroskę
samotności

 

z wyczerpania posłużę za ołtarz
rytuału litości godnego
odurzę się upragnionym zapachem
nad płomieniem spalę życzenia
zabrzęczy dzwonek
obwieszczając schyłek ceremonii
i odnajdę klucz
do permanentnego spokoju

 

 


dobry 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
urughai
urughai 18 lipca 2008, 08:39
Nazbyt czynnościowy...
smokooka
smokooka 18 lipca 2008, 13:17
Świadczy o samodzielności i aktywności peelki. A jak niby miałaby urządzić rytuał w bezruchu?
hayde
hayde 18 lipca 2008, 13:44
może siłą woli? :D
Marek Dunat
Marek Dunat 18 lipca 2008, 20:03
trzecia część super. druga ohydna, pierwszą ja prawie każdy mężczyzna przeczytałem na końcu. drugie czytanie odbyło sie juz zgodnie z regułami : najpierw pierwsza- zrobiło się miło ( ładnie dobrałaś słowa i znaczenia), druga: pozostaje przy ohydzie, trzecia : bardzo wyrazista, spełniona dla niego .
Zły Miś
Zły Miś 18 lipca 2008, 22:11
Mi też się podoba, najbardziej trzecia strofa, daje do myślenia, a zarazem wprowadza w fajny klimat. Lecisz :)
smokooka
smokooka 19 lipca 2008, 01:10
kierowałam się instrukcją dotyczącą rytuału satanistycznego oczyszczenia :D klimat faktycznie niezgorszy :) dziękuiję
przysłano: 18 lipca 2008 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca